De plek van het ongeval, waar de Waterlinieweg uitkomt op 't Goyplein in Utrecht.
Volledig scherm
De plek van het ongeval, waar de Waterlinieweg uitkomt op 't Goyplein in Utrecht. © Marco Gerling

Politie zoekt automobilist die te zien is op videobeelden van dodelijk ongeval op 't Goyplein

Het is nog altijd een raadsel wat de toedracht is van het ongeval waardoor op 1 januari de 47-jarige Natascha uit Utrecht om het leven is gekomen. De politie gaf dit weekend videobeelden vrij van het verkeersongeluk op het ’t Goyplein, om mogelijke getuigen te vinden die zich nog niet gemeld hebben. 

De vrouw kwam in de vroege ochtend van nieuwjaarsdag met haar snorscooter hard ten val bij het ’t Goyplein, precies toen daar ter hoogte van de Waterlinieweg een auto passeerde. Op de bewakingsbeelden die nu naar buiten zijn gebracht, is niet te zien wat er op het moment van het ongeluk gebeurde omdat een fietsenstalling het zicht op het kruispunt blokkeert.

Briefje

‘We zullen je nooit vergeten’, staat op een briefje te lezen, dat hangt aan een verkeerslicht bij het kruispunt waar het begin deze maand zo afschuwelijk misging. Terwijl weggebruikers zaterdag de plek van het ongeval nietsvermoedend passeren, staan op een paal langs hun route aangrijpende teksten te lezen.

Vrienden en bekenden hebben onder een foto van Natascha boodschappen achtergelaten voor haar en voor nabestaanden. Die nabestaanden van de Utrechtse hopen vurig op duidelijkheid over de gebeurtenissen die ochtend, ook al krijgen ze hun geliefde Natascha daar niet mee terug.

De politie doet onderzoek naar het ongeval op de 't Goylaan Utrecht ongeluk waterlinieweg scooter
Volledig scherm
De politie doet onderzoek naar het ongeval op de 't Goylaan Utrecht ongeluk waterlinieweg scooter © Michiel van Beers

Duidelijkheid

De politie doet nog altijd onderzoek naar de fatale val. Op beelden die dit weekend naar buiten kwamen, is de passerende auto te zien, vlak nadat Natascha op haar scooter is gestapt. De hoop is gevestigd op getuigen die zich nog niet gemeld hebben, zoals de inzittenden van de auto.

Die weten waarschijnlijk meer over wat zich op 1 januari precies heeft afgespeeld, net nadat Natascha haar werk op de Wickenburglaan ter hoogte van Utrecht Lunetten verliet. Het ging mis toen ze wilde oversteken op voor haar bekend terrein. Toevallige passanten vonden haar later die ochtend zwaargewond en bewusteloos naast haar scooter.

Moeder

In kritieke toestand werd de moeder van drie kinderen naar het ziekenhuis vervoerd, waar ze vorige week alsnog overleed aan haar opgelopen verwondingen. Op de bewakingsbeelden is te zien dat de auto met hoge snelheid op de rotonde afrijdt. De inzittenden moeten de laatsten zijn geweest die Natascha zagen, voordat zij zo hard en ongelukkig ten val kwam.

Op de camerabeelden is het fatale moment niet zichtbaar. Duidelijk is wel dat de auto die via de afrit de Waterlinieweg verliet, na het ongeval direct via de oprit weer de Waterlinieweg op is gereden.

Bij voetbalvereniging Door Vriendschap Sterk Utrecht is geschokt gereageerd op het overlijden van Natascha, die jarenlang vrijwilliger was op de club van haar kinderen. Dinsdag wordt ze begraven op begraafplaats Tolsteeg in haar stad.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht