Volledig scherm
© Marnix Schmidt

Politie zoekt man die betrokken is bij liquidatie Wout Sabee

De politie heeft vanavond in het tv-programma Opsporing Verzocht beelden laten zien van een man die betrokken is bij de liquidatie van de Utrechtse crimineel Wout Sabee. De politie wil graag weten wie de man is.

Volledig scherm
De politie zoekt de man op de foto, afkomstig van camerabeelden van het bedrijf in Waalwijk waar hij een auto stal © Politie

Op de beelden is te zien dat de man in maart 2016 bij een garagebedrijf in het Brabantse Waalwijk een Kia Optima stal. De diefstal was brutaal: de man liep simpelweg het kantoor binnen, griste de sleutel weg en ging er met de auto vandoor. Deze auto werd later gebruikt bij de liquidatie van Sabee. De auto werd enkele dagen later uitgebrand teruggevonden in Woerden.

Omdat het bedrijf de beveilingsbeelden nog niet gewist had, kon de politie deze vanavond uitzenden. ,,Wij willen graag weten wie deze meneer is", aldus politiewoordvoerder Bernhard Jens. ,,Linksom of rechtsom: deze meneer is betrokken bij de liquidatie van Sabee."

Quote

Wie een beetje zoekt op Google, komt er al snel achter dat Sabee geen lieverdje was

Bernhard Jens, politie

Aanknopingspunt
De beelden zijn een aanknopingspunt in het onderzoek naar de dood van Sabee. In het onderzoek, dat luistert naar de naam Podium, staan nog alle scenario's open, stelt Jens. ,,Wie een beetje zoekt op Google, komt er al snel achter dat Sabee geen lieverdje was. Het is duidelijk dat hij in verdovende middelen handelde. Maar waarom hij is vermoord, is voor de politie nog niet zeker."

De 70-jarige Sabee werd in juni van dit jaar op koelbloedige wijze in zijn tuin aan de Rijksstraatweg in De Meern doodgeschoten door een man met een bivakmuts. Hij stond net in zijn tuin te werken toen, hij onder vuur werd genomen.

Gevaar
Dat het zijn vijanden menens was, blijkt uit het feit dat Sabee nog een schot van dichtbij kreeg, toen hij al op de grond lag. De politie zegt dat ze bekend was met de situatie waarin Sabee verkeerde. Eerder dit jaar werd Sabee gewaarschuwd dat hij mogelijk gevaar liep. Het Openbaar Ministerie heeft hem daarop beveiliging aangeboden, maar Sabee wenste daar geen gebruik van te maken.

In 2014 werd er ook al een poging gedaan Sabee te liquideren, maar die poging overleefde hij wonderbaarlijk genoeg. De twee daders werden gepakt: Wilco B. kreeg elf jaar celstraf, Henri J. werd veroordeeld tot zeven jaar.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht