Een elektrische fiets.
Volledig scherm
Een elektrische fiets. © ANP

Politie zoekt meer slachtoffers van e-bikehater

De Leersumse e-bikehater heeft mogelijk meer dan vier slachtoffers gemaakt. De politie roept elektrische fietsers die de afgelopen maanden moedwillig zijn aangereden door een racefietser, op zich te melden.

De 29-jarige inwoner van Leersum werd op 30 mei opgepakt. Negen dagen eerder had hij op de Arnhemse Bovenweg in Zeist een man op een e-bike ten val gebracht. De Leersummer schold de elektrische fietser volgens de politie uit en sneed hem een paar keer af. Bij één van deze acties sneed de racefietser hem zo scherp af, dat de twee elkaar raakten en de e-biker over de kop sloeg. De racefietser liet de man gewond op straat liggen.

Incidenten

De politie is ervan overtuigd dat de Leersummer het gemunt heeft op mensen op een elektrische fiets. ,,Daar lijkt hij een hekel aan te hebben.’’ Tot nu toe zijn vier aanrijdingen bij de politie bekend tussen Leersum en Zeist. De incidenten deden zich voor op 29 januari, 21 februari, 17 mei en 21 mei. Het eerste slachtoffer, een 58-jarige inwoner van Doorn, deed onlangs zijn verhaal tegenover deze site.  De Doornaar brak twee middenhandsbeentjes in zijn rechterhand door een botsing met de e-bikehater. 

De politie vermoedt dat de Leersummer meer dan vier slachtoffers heeft gemaakt. ,,De recherche houdt er rekening mee dat er nog meer incidenten zijn geweest, maar dat mensen dat (nog) niet hebben gemeld. Daarom de oproep dat alsnog te doen.’’

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht