Volledig scherm
Afgelopen zaterdagnacht raakten politieagenten in gevecht met een beschonken man in IJsselstein. © Politie IJsselstein/Lopik

Politieagenten gewond na gevecht met dronken man in IJsselstein

Politieagenten zijn afgelopen zaterdagnacht gewond geraakt na een gevecht met een 36-jarige man uit IJsselstein. De agenten spraken hem aan op zijn ‘hinderlijke gedrag’. De man was onder invloed van alcohol en viel het andere uitgaanspubliek lastig. 

Kort voor het incident was de man uit een café gezet. Om welk café het in IJsselstein gaat, is niet bekend. Volgens politie IJsselstein/Lopik reageerde de man vriendelijk toen hij werd aangesproken, maar sloeg de sfeer ineens om. ,,Een van de portiers kwam, op verzoek van de man, nog eenmaal uitleggen waarom hij niet meer welkom was in het café. De man bleef zich tegen de beslissing verzetten en begon steeds harder te schreeuwen’’, beschrijft de politie het incident. Kort daarna kreeg een politieagent meerdere vuistslagen in het gezicht.

Met behulp van een wapenstok probeerden agenten het gevecht te beëindigen, maar tevergeefs. Na een kort en hevig gevecht wisten de agenten de man in bedwang te houden en werd hij geboeid. Uit de ademanalyse kwam het resultaat 995 ug/l. Omgerekend in promille staat dit gelijk aan 8-14 glazen alcohol voor een man. De politie noemt dit ‘schokkend’.  

De agenten hielden letsel over aan het gevecht: een agent heeft een botkneuzing aan het jukbeen en opgerekte banden van een duim, de ander heeft een gekneusde schouder. De politie meldt dat de agenten hierdoor de komende weken niet of beperkt inzetbaar zijn. 

De man is aangehouden en moet zich op een later moment verantwoorden bij de rechter. 

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht