Politieauto botst tijdens achtervolging in Kanaleneiland op paaltje

VideoIn de Utrechtse wijk Kanaleneiland is afgelopen nacht omstreeks halfeen een politieauto uit de bocht gevlogen en op een paaltje gebotst. Een buurtbewoner verklaarde wakker te zijn geworden van piepende banden en een harde knal. 

De betreffende agenten achtervolgden een andere auto, die zij wilden controleren. In de bocht van de Trumanlaan naar de Bevinlaan ging het mis. De bestuurder raakte door onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt. De politieauto ramde een paaltje en kwam tegen een tweede paaltje tot stilstand. Eén van de inzittende agenten raakte daarbij licht gewond aan haar arm en werd overgebracht naar het ziekenhuis. De andere agent reed mee naar het ziekenhuis, het is niet bekend of hij ook verwondingen heeft opgelopen. 

De auto die zij achtervolgden is de dans ontsprongen. In het gras langs de Bevinlaan trof de politie wel een zakje met bolletjes aan. Het is niet duideijk of het zakje uit de auto is gegooid die agenten hadden willen controleren.

Volledig scherm
In de bocht van de Trumanlaan naar de Bevinlaan botste afgelopen nacht een politieauto op een paaltje. © 112mediautrecht

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht