Stichtse Vecht fotomontage
Volledig scherm
PREMIUM
Stichtse Vecht fotomontage © AD

Politiek in Stichtse Vecht rolt van de ene affaire in de andere: ‘Ik erger me dood’

Lekkende raadsleden die worden veroordeeld door de rechter, politici die de burgemeester proberen te wippen, een frauduleuze wethouder. En de laatste affaire: een wethouder die door zijn eigen partij wordt weggeshopt uit de verkiezingsfoto. Waarom is er steeds weer stront aan de knikker in de politiek in Stichtse Vecht?

 1. Flexwoningen, dé oplossing voor de woningnood of juist nieuw probleem: ‘Kippenhokken op restgrond’
  PREMIUM

  Flexwonin­gen, dé oplossing voor de woningnood of juist nieuw probleem: ‘Kippenhok­ken op restgrond’

  Het lijkt dé snelle oplossing voor de woningnood: flexwoningen. Relatief goedkope en demontabele huizen, die je tijdelijk neerzet. Landelijk moeten er zo’n 150.000 komen, de provincie Utrecht mikt dit jaar op 1500 stuks. Maar is dit echt een oplossing? Of creëren we juist een nieuw probleem? Dat laatste, zeggen tegenstanders: ,,Het is een stap terug op de schaal van beschaving.’’
 2. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
  PREMIUM
  Koken & Eten

  Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

  Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?

In samenwerking met indebuurt Utrecht