Volledig scherm
Rond het Nijpelsplantsoen in Nieuwegein is er veel overlast van jongeren. © Google Maps

Politieke vragen over jongerenoverlast Nijpelsplantsoen

'Volkomen onacceptabel' noemt de Verenigde Senioren Partij VSP de overlast van jongeren op het Nijpelsplantsoen in Nieuwegein. Daar was een 60-jarige man het vorige week zo zat dat hij een molotovcocktail naar beneden gooide. Daar raakte niemand bij gewond.

De VSP roept nu in schriftelijke vragen het college op tot meer handhaving en toezicht. Volgens raadslid Ton de Mol zou het college zo snel mogelijk extra toezicht in moeten zetten om ,,de rust op het Nijpelsplantsoen te herstellen en verdere calamiteiten in de toekomst te voorkomen’’. Hij vraagt of het college bereid is een informatieavond te organiseren voor bewoners om ,,over de ontstane situatie uitleg te geven en daarmee het vertrouwen in de overheid en het bestuur te herstellen’’.

Nog geen vermindering

De gemeente gaf vorige week toe dat er al tijden sprake is van jongerenoverlast die, ondanks extra inzet van politie, stadstoezicht en jongerenwerkers, nog niet heeft geleid tot een vermindering. 

,,Een voorbeeld van de genomen maatregelen is een buurtbeheerder die met enige regelmaat aanwezig is. Ook is de doorkijk van de bergingen verbeterd, zodat het niet aantrekkelijk meer is om er anoniem te vertoeven. Daarnaast heeft de maatschappelijke organisatie Movactor het project ‘Nypels Speelt’, waarin ouders en kinderen met elkaar buiten zijn, ontmoeten, spelen en ervaringen uitwisselen’’, somt een woordvoerder op.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht