Pompoenseizoen is weer begonnen, maar: wat te doen met een pompoen?

videoMet de start van het pompoenseizoen zijn ook in Utrecht de pompoenen niet aan te slepen. Waar komt die trend vandaan en wat moet je nu eigenlijk met zo’n ding? Ofwel: wat kun je doen met een pompoen? Bloemstyliste Sara Dikkers en Rob Beckers, chef-kok en eigenaar van Gouden Pollepelwinnaar Zilt & Zoet, geven tips.

Boerenwinkel Slagmaat in Bunnik ligt vol zelf geteelde pompoenen. Djûke Smith, dochter van boer en boerin Slagmaat, legt uit: ,,Vroeger was een pompoen nog een geitenwollensokkenproduct, maar die tijd is echt voorbij. Biologisch en regionaal eten is helemaal de trend, en dus is de pompoen, die hier gewoon van het veld komt, ook helemaal genormaliseerd. Laatst konden bezoekers hier zelf pompoenen oogsten; daar kwam een heel gevarieerde groep mensen op af.”

  1. De hits Never Alone en Dreams werden door deze broers bedacht op een zolderkamertje in Zuilen
    PREMIUM
    2brothersonthe4thfloor

    De hits Never Alone en Dreams werden door deze broers bedacht op een zolderka­mer­tje in Zuilen

    Met Never Alone en Dreams bestormden de Utrechtse broertjes Bobby en Martin Boer uit Zuilen 25 jaar geleden wereldwijd de hitlijsten. Het sprookje begon op de vierde verdieping van een portiekflat aan de Boelesteinlaan bij moeder thuis. Daar knutselden Bobby en Martin dag en nacht aan muziek. Plakken en knippen, net zo lang tot het lekker klonk. Een kwart eeuw later worden de 2 Brothers on the 4th Floor, met ruim 20 miljoen verkochte platen, maandelijks nog 500.000 keer via Spotify gedraaid. De act staat weer wekelijks op festivals. ,,Het sprookje gaat door.’’

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht