Volledig scherm
© anp

Pooierboy Fouad B. lacht om straf van 26 maanden

Knipogend en lachend naar zijn vrienden liep verdachte Fouad B. vanmiddag de rechtszaal uit. De Zeistenaar had zojuist gehoord dat hij 26 maanden de cel in moet voor het misbruiken en prostitueren van twee jonge meisjes. Juist vanwege deze nonchalante houding had de rechtbank de straf nog wat opgehoogd voor deze ‘verregaande en ontluisterende manier van uitbuiting’.  

Zijn desinteresse voor het welzijn van de meisjes van 15 en 17 jaar toonde ook nog maar eens aan dat het hem en zijn vriend alleen om geldelijk gewin te doen was.

Bij dergelijke verdachte wordt vaak de term loverboys gebruikt, maar de officier van justitie noemde Fouad B. en Youssef A. liever ‘pooierboys’. Youssef A. hoorde vanmiddag in zijn cel dat hij 22 maanden moet zitten. Ook hij had de twee meiden ingezet als prostituee, alleen kon in zijn geval niet bewezen worden dat hij de minderjarige meisjes ook zelf seksueel misbruikt had. In tegenstelling tot Fouad B. had Youssef A. vandaag niet de moeite genomen om naar de rechtbank te komen om zijn straf te horen.

Opgesloten

B. en A. hadden de meisjes uit Utrecht in een zeer kwetsbare periode in weten te palmen. Ze waren weggelopen van huis en hadden onderdak nodig. Ze gingen in 2015 en 2016 met de nu 20-jarige mannen mee en werden steeds weer bij andere vrienden in de flat gestald.

Niet naar de wc

Daarbij werden ze opgesloten, kregen alleen snoep en koeken te eten, wat wiet om rustig te blijven en ze moesten seks hebben met alle vrienden van de verdachten. Soms mocht een van de meisjes niet eens naar de wc, omdat er mensen in die flat waren die niet wisten dat zij daar zat. Een week lang leefde het 15-jarige meisje slechts op wat koek en snoep en kwam ze niet buiten. Op één nacht na: toen moest ze in de auto van een van de jongens slapen omdat zijn moeder kwam logeren.

Het andere slachtoffer, een 17-jarig meisje had in Zeist gedurende drie weken betaalde seks met zo'n tien mannen, de opbrengst ging naar de jongens.

De twee verdachten ontkenden vandaag de meisjes misbruikt te hebben, maar Fouad B. nam zijn straf lachend in ontvangst. Als ze vrijkomen, zullen ze samen ook nog eens 11.000 euro moeten ophoesten om de jonge vrouwen schadeloos te stellen. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht