Volledig scherm
De populaire sneakermarkt eerder dit jaar in Amsterdam. © AD

Populaire sneakermarkt komt naar Utrecht

Utrecht krijgt een grote sneakers & lifestyle markt. De sneakermarkt met duizenden sneakers vindt zondag plaats in loodsencomplex NUtrecht en is onderdeel van de derde editie van het Utregse urban festival.

Zeventig stands met de populaire schoenen uit binnen- en buitenland, bijpassende kleding en accessoires bieden de bezoekers de nieuwste trends, maar ook bijzondere collectors items.

Quote

De sneakercul­tuur is hot en happening. Iedereen draagt sneakers.

Organisator Tim van Reyswoud

De sneakermarkt trok eerder in Amsterdam 1.500 tot 2.000 bezoekers, zegt organisator van het indoor urban culture festival Utregse Unie meets Approved Sneakers Market, Tim van Reyswoud. ,,De sneakercultuur is hot en happening. Iedereen draagt sneakers.''

Voor de grote schoenenmarkt wordt één van de vier hallen van het festival ingericht. Vier lokale ondernemers werken hieraan mee: Utca's Finest, The Hunted, Woody Skateboards en Noble Goods Co. Er zijn tafels van verzamelaars, verkopers, sneaker customisers (versieren en bijkleuren van de schoenen) en restorators, en van aanverwante artikelen.

Straatcultuur
Het festival Utregse Unie richt zich op urban culture, straatcultuur in brede zin van het woord. ,,We willen alle elementen van urban culture bij elkaar brengen: muziek, sneakers, lifestyle, streetart, dans en skateboard,'' licht Van Reyswoud toe. ,,De skateboardwedstrijd wordt in vergelijking met vorig jaar naar een hoger niveau getild. Bezoekers kunnen in een hal getuige zijn van een skateboardwedstrijd op een grote halfpipe waaraan 30 deelnemers meedoen.''


Utregse Unie meets Approved Sneakers Market
Zondag 4 oktober van 12 tot 23 uur
loodsencomplex Nutrecht, CAB Rondom 90
Entree 10 euro.

Nieuw onderdeel is de dansdemonstratie van dansgroep Illusionary Rockaz Crew, samen met studenten van Creative College. Behalve een breakdancedemonstratie dagen zij het publiek uit mee te dansen met een jamsessie.

Muziekoptredens zijn er ondermeer van het elektronische duo Skynjun, producer Antos en DJ-collectief Raw Basics, die de Utrechtse muziekscène vertegenwoordigen. Hoofdacts zijn er van Dazzled Sticks, Dusty en Rachel Green.

KBTR
Wajedel, organisator van kunstfestivals en exposities, treedt op als curator van een multidisciplinaire streetart expositie, waar werk is te zien van de Utrechtse kunstenaars KBTR (Kabouter), Jan is De Man en Deef Feed.

Van Reyswoud hoopt op ten minste 1000 bezoekers, dat is vier keer zoveel als vorig jaar. Naast alle urban culture onderdelen, bevat Utregse Unie een food truck area met meerdere mobiele keukens, variërend van Vietnamese hapjes, biologische patat, gegrilde mais tot hamburgers.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht