Volledig scherm
Er hangen posters in de parkeergarage © AD

Posters in Veenendaal als waarschuwing voor betaald parkeren

Bij het Veenendaalse winkelcentrum zijn posters opgehangen die automobilisten waarschuwen dat ze niet meer gratis kunnen parkeren. Voor het eerst sinds november 2015 moeten gebruikers van drie gemeentelijke parkeergarages betalen.

Ook binnen de garages wordt dat vermeld. Wethouder Engbert Stroobosscher meldde dat donderdag op vragen van Lokaal Veenendaal. De gemeente heeft altijd veel reclame gemaakt voor het gratis parkeren, Lokaal Veenendaal vroeg zich af waarom er veel minder aandacht wordt geschonken aan het gedwongen einde van de parkeerproef. „Maar als ik dat in de krant laat zetten dat het niet meer gratis is, dan werkt dat niet echt wervend”, aldus Stroobosscher. 

De gemeente heeft het einde van de parkeerproef wel via sociale media onder de aandacht gebracht. De wethouder laat weten dat Winkelstad Veenendaal van plan is zaterdag in de drie parkeergarages als ludieke actie snacks uit te delen.

De proef met gratis parkeren werd ingesteld in november 2015. Deze maand besliste de rechtbank dat de proef gestaakt moest worden. Q-Park, beheerder van twee particuliere parkeergarages, had de gemeente voor de rechter gesleept.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht