Volledig scherm
. © Lucasfilm

Première Star Wars-film Last Jedi maandagavond in Utrecht

VideoDe Nederlandse première van de nieuwe Star Wars-film The Last Jedi vindt maandagavond plaats in bioscoop Cinemec Utrecht. BN’ers en genodigden zullen daar als eerste het achtste deel in de Star Wars-serie kunnen aanschouwen.

Dat maakte distributeur Disney donderdag bekend.

Waar het achtste deel exact over gaat, is nog niet bekend. Net als bij The Force Awakens, het zevende deel, hebben de makers het plot goed geheim weten te houden. Alle personages die de vorige film overleefden, keren terug. De hoofdrollen worden gespeeld door Mark Hamill, Daisy Ridley, John Boyega en Carrie Fisher. Het is de laatste film waarin Fisher te zien is; de actrice die prinses Leia vertolkt, overleed eind vorig jaar vlak na het voltooien van de opnames.

Hond

Volledig scherm
Carrie Fisher met haar hond Garry. © EPA

Gary, de hond die Carrie Fisher overal mee naartoe nam, is ook te zien in haar laatste Star Wars-film, The Last Jedi. Dat heeft regisseur Rian Johnson woensdag bevestigd. Een oplettende fan spotte in één van de promobeelden die van The Last Jedi zijn vrijgegeven in de achtergrond een buitenaards wezen dat wel erg veel leek op de Franse buldog. Ze vroeg op Twitter aan Rian of hij kon bevestigen dat het om Gary ging. De regisseur antwoordde: "Ja! Wow, goede ogen!".

Gary was de steunhond van Carrie, die eind vorig jaar overleed. ‘Gary is mijn hart’, vertelde de actrice, die kampte met een bipolaire stoornis, in een interview in 2015. ,,Hij is heel toegewijd en dat kalmeert mij.”

De hond hield Carrie gezelschap tijdens veel interviews voor de vorige Star Wars-film, The Force Awakens, in 2015 en werd daardoor geliefd onder fans. Gary woont sinds de dood van Carrie bij haar assistente, die een populair Instagram-account bijhoudt namens het dier. In oktober plaatste ze een foto van de buldog die naar de trailer van The Last Jedi zat te kijken. ,,Mijn moeder ziet er mooier uit dan ooit”, schreef de assistente uit naam van Gary, waarbij ze de hashtag #garymistzijnmama plaatste.

Star Wars: The Last Jedi is vanaf woensdagochtend 10.00 uur in de Nederlandse bioscopen te zien. De film draait in 132 bioscopen.

Volledig scherm
. © Lucasfilm

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht