Volledig scherm
Prins Constantijn tijdens zijn virtuele fietstocht op Campus Party in Utrecht. © anp

Prins Constantijn op virtuele fietstocht op Campus Party

Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Constantijn der Nederlanden heeft zaterdag de virtual reality fietstocht de #BigArtRide gereden tijdens de Campus Party in Utrecht.

Terwijl hij op een stationaire fiets zat, fietste hij met virtual reality-bril op door een virtueel landschap gevuld met de hoogtepunten van het Europees cultureel erfgoed. ,,Langs de weg waarop je fietst, zie je allemaal kunstwerken. Eigenlijk wilde ik van de weg af om ernaar toe te fietsen, maar dat kon helaas niet," aldus Prins Constantijn.

#BigArtRide
De #BigArtRide is een cultureel en grensverleggend project dat Europa's rijke kunstgeschiedenis gebruikt om Europa te verbinden en jongeren op innovatieve manieren kunst te laten beleven. Sinds de lancering in april door minister Bussemaker toert het project door Nederland en Europa.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. De Utrechtse Koosje is 102, maar nog zo fit als een hoentje: ‘Ik ga nog iedere week dansen’
    In de buurt

    De Utrechtse Koosje is 102, maar nog zo fit als een hoentje: ‘Ik ga nog iedere week dansen’

    'Even op de koffie' bij de Utrechtse Koosje Heijkoop kan eigenlijk niet. Zodra je op haar bank neerploft, begint deze vrolijke Utrechtse van 102 te praten en - we kunnen je vertellen - daar stopt ze niet zo snel mee. Logisch eigenlijk, want Heijkoop verveelt zich naar eigen zeggen geen moment en zit boordevol verhalen en levenswijsheid. ,,Overal waar ik kom, ben ik de oudste, maar ik voel me pas vijftig!”

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht