Volledig scherm
Prinses Beatrixsluis in Nieuwegein is volledig in gebruik. © Rijkswaterstaat

Prinses Beatrixsluis Nieuwegein volledig in gebruik na uitbreiding

De Prinses Beatrixsluis in Nieuwegein draait nu echt op volle sterkte. Alle kolken zijn open na de ingrijpende renovatie en uitbreiding.

Begin dit jaar werd de nieuwe derde kolk in gebruik genomen. Nu is ook de renovatiebeurt van twee kolken afgerond, meldt Rijkswaterstaat.

Anné Middendorp, binnenschipper en voorzitter van de afdeling Utrecht van Koninklijke BLN-Schuttevaer, zegt dat de wachttijd voor schepen tot bijna nul is teruggebracht. ,,Ook tijdens het spitsuur voor de grote schepen kunnen ze gewoon doorvaren.’’

De route Amsterdam-Rotterdam-Antwerpen is flink verbeterd door de vernieuwde Prinses Beatrixsluis, zegt directeur van Rijkswaterstaat Midden-Nederland Yppe Heijsman. ,,Brede schepen met veel diepgang hoeven niet meer om te varen, omdat er nu een derde kolk ligt die grote schepen kan schutten.’’

Werk gaat altijd door

Rijkswaterstaat wijst erop dat het werk aan het sluiscomplex altijd doorgaat. Volgend jaar staat de plaatsing van 1200 zonnepanelen op een verdiepte plek naast de derde kolk op het programma. Ook krijgt de fiets- en voetgangersbrug over de kolken 1 en 2 een grote opknapbeurt. Tijdens de werkzaamheden zorgt de aannemer voor een tijdelijke brug.

Rijkswaterstaat en Sas van Vreeswijk blijven contactmomenten met het publiek organiseren. Ook de Facebookpagina Prinses Beatrixsluis blijft bestaan.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip, foto of video? Stuur ze ons door op
06-52470104 of stuur een e-mail naar de redactie van AD Utrecht: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht