Volledig scherm
© ANP

Proef: betalen zonder geld of pinpas
bij supermarkt in Terwijde

In de Albert Heijn-vestiging in de wijk Terwijde kunnen klanten zonder pinpas toch afrekenen. Het gaat om een proef van drie maanden voor klanten die vooraf zijn geselecteerd.

Voor de nieuwe manier van betaling heeft Albert Heijn de Appie app gelanceerd. De proef gaat draaien in de supermarkt aan het Ella Fitzgeraldplein in Leidsche Rijn. Met de app hoeven klanten niet meer langs de kassa of een ander betaalpunt in de winkel. Zij kunnen de winkel verlaten na betaling met de barcode in de app. De app moet wel verbonden zijn met een creditcard of pinpas.

De Appie app maakt het boodschappen doen volgens Albert Heijn een stuk gemakkelijker voor de klanten. Het samenstellen van het boodschappenlijstje, de looproute in de winkel, het scannen van de producten, het automatisch afvoeren van producten van het lijstje en digitaal met de telefoon betalen, het kan allemaal via de Appie app. De proef start op 20 juni.

  1. De Utrechtse Koosje is 102, maar nog zo fit als een hoentje: ‘Ik ga nog iedere week dansen’
    In de buurt

    De Utrechtse Koosje is 102, maar nog zo fit als een hoentje: ‘Ik ga nog iedere week dansen’

    'Even op de koffie' bij de Utrechtse Koosje Heijkoop kan eigenlijk niet. Zodra je op haar bank neerploft, begint deze vrolijke Utrechtse van 102 te praten en - we kunnen je vertellen - daar stopt ze niet zo snel mee. Logisch eigenlijk, want Heijkoop verveelt zich naar eigen zeggen geen moment en zit boordevol verhalen en levenswijsheid. ,,Overal waar ik kom, ben ik de oudste, maar ik voel me pas vijftig!”

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht