De tegels in de oude stationshal gaven precies aan hoe de sporen eronder liggen
Volledig scherm
De tegels in de oude stationshal gaven precies aan hoe de sporen eronder liggen © Marnix Schmidt

ProRail deelt tegels van oude stationshal uit

Tegels uit de oude stationshal van Utrecht worden morgenmiddag in de nieuwe stationshal uitgedeeld aan passerende reizigers. Dat gebeurt als drie winnaars van een prijsvraag zo'n tegel krijgen met daarop hun eigen anekdote over het station.

1300 mensen stemden op ingezonden herinneringen aan het oude station. Daar kwamen drie winnaars uit, die morgen om 12.15 uur een bedrukte tegel uit de oude hal krijgen overhandigd.

Roel voor in 't Holt won een tegel met zijn verhaal over het oneindige aantal voetstappen dat hij achterliet op de tegeltjes als 'kwaliteitsinspecteur schoonmaak'.

Bekerfinale
Erik Riemens sprak in Utrecht af met een meisje om samen de bekerfinale voetbal tussen Ajax en PEC Zwolle in 2014 in Rotterdam te kijken. In de blijdschap na de overwinning vroeg hij haar mee naar huis te gaan en dat deed ze.

Madelon van den Tooren vertelt over de trein die ze net miste, waarop ze besloot koffie te gaan drinken. Ze kwam in gesprek met een vrouw die net voor het eerst grootmoeder was geworden. Haar verhaal was zo prachtig, dat ze nog twee treinen miste.

Terwijl deze winnaars hun bedrukte tegel krijgen, worden de onbedrukte overgebleven exemplaren uitgedeeld, zolang de voorraad strekt. Op 7 december wordt het nieuwe station geopend, volgende week komen de koninginnen Mathilde (België) en Máxima er al kijken.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht