Protestmars succesvol: Shinty Driebergen krijgt meer parkeerplaatsen

VideoHockeyvereniging Shinty krijgt meer parkeerplaatsen op het complex in Driebergen. De raad stemde vanavond vóór een voorstel over 70 tot 90 extra plaatsen.

Het besluit over de extra parkeerplaatsen werd met veel instemming en gejuich van de vele leden van de hockeyclub op de tribune ontvangen. Alleen de leden van de SGP stemden tegen het voorstel.

Het offensief van Shinty was niet voor niets, stelde voorzitter Ido de Geus. Met veel kabaal kwamen de ongeveer 150 leden van de hockeyvereniging het gemeentehuis van Utrechtse Heuvelrug binnen.

Shinty in de hal van het gemeentehuis.
Volledig scherm
Shinty in de hal van het gemeentehuis. © Bernie van Unen

Platgereden fiets

Quote

Natuurlijk zijn we zeer tevreden met de oplossing, dit is wat we wilden

Voorzitter Ido de Geus

Ze willen meer veiligheid op de parkeerplaatsen rond het complex in Driebergen. Het bestuur overhandigde symbolisch een ‘platgereden’ fiets aan wethouders Henk Veldhuizen en Gerrit Boonzaaijer. De leden vertrokken daarna naar de raadszaal om het debat over de veiligheid te volgen.

De Geus: „We kwamen hier met bijna 150 leden naar het gemeentehuis en ik vond het een succes. De veiligheid vinden we belangrijk en dat zie je ook aan de betrokkenheid van de vele ouders die hier nu zijn.”

Nog een onderzoek

Een voorstel van Shinty werd uiteindelijk door de raad overgenomen. De Geus is blij. „Natuurlijk zijn we zeer tevreden met de oplossing. Dit is wat we wilden. Het is jammer dat de wethouder nog een onderzoek wil. We hebben zelf onderzoek gedaan, maar kennelijk vindt hij het niet goed genoeg. Ik ben niet thuis in procedures rond onderzoeken. Ik kan alleen maar hopen dat het snel zal gaan.”

Een idee om 43 parkeerplaatsen op het landgoed Bloemheuvel aan te leggen werd nu van tafel gehaald. De extra parkeerplaatsen komen achter het complex bij de Arnhemse Bovenweg.

Meer over Utrecht? Schrijf je in voor onze nieuwe dagelijkse nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht