Een kleine honderd zieke en oude bomen langs provinciale wegen in Bunnik, Houten en Nieuwegein worden volgende week gekapt.
Volledig scherm
Een kleine honderd zieke en oude bomen langs provinciale wegen in Bunnik, Houten en Nieuwegein worden volgende week gekapt. © Cor de Kock

Provincie kapt bomen in Houten, Bunnik en Nieuwegein

De provincie Utrecht kapt vanaf komende woensdag een kleine honderd bomen langs provinciale wegen in Houten, Bunnik en Nieuwegein. Het gaat voornamelijk om oude en zieke essen die een gevaar opleveren voor de verkeersveiligheid. 

Voor elke gekapte boom worden later in het jaar nieuwe terug geplant. De werkzaamheden duren tot en met 8 maart en worden buiten de spits uitgevoerd zodat er minder hinder is voor het verkeer. 

Langs de Utrechtseweg/Houtenseweg (N409) tussen Houten en Nieuwegein worden 85 oude essen gekapt en twee zomereiken. De essen staan aan de noordzijde van de parallelweg tussen de Koppeldijk en het viaduct over de A27. De zomereiken staan nabij de kruising met de Laagravenseweg (N408) in Nieuwegein.

Verkeersveiligheid

Volgens de provincie breken de afstervende takken van de oude essen, die daarmee een gevaar vormen voor de verkeersveiligheid. De oude essen en één van de zomereiken maken plaats voor verkeersveilige bermverharding die in de zomer wordt aangebracht. De andere zomereik maakt plaats voor een verbreding van het fietspad.

Langs de Burgweg (N410) tussen Houten en Odijk worden acht zomereiken gekapt om plaats te maken voor een wegversmalling en een aanpassing van het fietspad. Op het moment dat een boom gaat vallen, zo laat de provincie weten, wordt het verkeer even stilgelegd. Ook wordt gedurende de werkzaamheden één rijstrook afgesloten. Het verkeer wordt dan ter plaatse beurtelings langs het werk geleid.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht