Volledig scherm
Nieuwe tramstellen voor de Uithoflijn staan klaar op de remise. © ANP

Provincie: nog voor zomerreces afronding van onderzoek ‘omstreden’ betalingen Uithoflijn

VVD-gedeputeerde Dennis Straat stuurt erop aan om nog voor het politieke zomerreces tot een afronding van het accountantsonderzoek te komen naar de ‘omstreden’ betalingen voor de aanleg van de Uithoflijn. Daarmee wordt de jaarrekening van 2017, die door het onderzoek (nog) niet kan worden vastgesteld, één jaar later behandeld dan de bedoeling was.

Accountant EY onderzoekt al maanden miljoenenbetalingen voor de Uithoflijn die mogelijk ten onrechte zijn gedaan door provincie en gemeente. Uit bronnen van het AD bleek eerder dit jaar dat het gaat om zo’n 10 miljoen euro. De gemeente en provincie, onder wie gedeputeerde Straat, ontkennen dat er onterechte betalingen zijn gedaan.

Begin deze maand bleek echter uit een intern verslag, in het bezit van het AD, van een besloten vergadering dat na maandenlang onderzoek naar de jaarrekening van 2017 de provincie Utrecht nog steeds geen onderbouwingen kan geven voor 7,6 miljoen euro aan betalingen die aan bouwbedrijf BAM zijn gedaan voor de aanleg van de tramlijn.

In een openbaar memo laat Straat weten dat behandeling en besluitvorming ‘is voorzien’ in de Statenvergadering van 10 juli. ,,Ik benadruk dat we alles in het werk zetten om deze planning ook daadwerkelijk te halen. Zowel EY als wij hebben hiertoe committent naar elkaar uitgesproken,’’ schrijft hij aan de Statenleden. ,,Dit neemt niet weg dat er altijd ruimte moet zijn om eventuele issues op te pakken als deze zich voor mochten doen.’’  

Meer lezen over de Uithoflijn? Klik dan hier!

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht