Volledig scherm
© Desirée Schippers

Provincie pakt 11
verkeersknelpunten aan

De provincie Utrecht haar oog laten vallen op elf verkeersknelpunten in de regio, waar ingrepen worden overwogen. ,,De regio Utrecht is de draaischijf van Nederland. Als het hier vast staat, dan staat het overal vast. Het verkeer moet doorstromen. Daarom pakken we als provincie Utrecht versneld een aantal knelpunten aan’’, stelt gedeputeerde Jacqueline Verbeek-Nijhof.

Zo bekijkt de provincie of en op welke termijn de afrit van de A2 op de N210 bij IJsselstein en Nieuwegein aangepast moet worden. In de spits staat het verkeer op de N210 vaak vast. Hetzelfde geldt even verderop voor de rotonde bij de Baronieweg. Samen met de gemeente IJsselstein bekijkt de provincie of die anders kan worden vormgegeven.

Rondom Woudenberg en Zeist richt het onderzoek zich op de N224. Het is tijdens de spits moeilijk om vanaf de Austerlitzseweg de N224 op te rijden. De aansluiting van de voetbalbond KNVB wordt in dit onderzoek meegenomen. Ook de rotonde van de N224 met de N226 is een punt van zorg. En er moet daar een nieuwe aansluiting komen op de N224, vanwege een nieuwe woonwijk in Woudenberg.

Verkeersveiligheid

Ook de N199 bij Amersfoort en de N228 bij Montfoort worden onder de loep genomen. Daar wordt nagegaan of de doorstroming en de verkeersveiligheid, in combinatie met groot onderhoud verbeterd kunnen worden. Met de gemeente De Ronde Venen wordt gekeken naar het centrumplan voor Vinkeveen, waarbij een aansluiting op de N201 is bedacht.

De Zuilense Ring en de aansluiting op de A2 bij Utrecht en Stichtse Vecht worden ook tegen het licht gehouden, net als de aansluiting van het noordwesten van Baarn en bedrijventerrein Noordschil op de N221. Bij dat laatste punt zijn nu verkeersproblemen met de Escherrotonde op de N221 en Drakenburgerweg.

Voor de N229 bij Odijk onderzoekt de provincie Utrecht de mogelijkheid van een tweede rijstrook richting Wijk bij Duurstede, op de kruising van de N229 met de Singel. Eventueel wordt er ook een parallelweg aangelegd, zodat oversteken tijdens de spits veiliger wordt. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht