Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

PvdA De Bilt kritisch over gladheidsbestrijding

De Biltse fractie van de PvdA vraagt zich af of de gemeente De Bilt voldoende grip heeft op de gladheidsbestrijding binnen de gemeente. Niet alleen liet volgens de fractie de gladheidsbestrijding op de fietspaden te wensen over, maar werd ook het budget in 2017 fors overschreden. 

Er was 110.000 euro begroot, maar uiteindelijk is er 300.000 euro uitgegeven. De gemeente voert de gladheidsbestrijding niet meer zelf uit, maar besteedt deze uit. Nu het tweede strooiseizoen is begonnen, ziet de fractie van de PvdA graag dat het college van burgemeester en wethouders aan het eind van dit seizoen de samenwerking evalueert met de aannemer die de gladheidsbestrijding namens de gemeente uitvoert.

Ouderen

De stoep sneeuw- en ijsvrij houden is ook volgens de PvdA te veel gevraagd. Burgers op hun verantwoordelijkheid wijzen dat ze hun eigen stoep schoon moeten houden, zou een publiekscampagne waard zijn. Maar tegelijkertijd vraagt de fractie zich ook af of bepaalde routes waar ouderen veel gebruik van maken, niet professioneel onderhouden kunnen worden in de winterperiode.

De fractie is benieuwd welke keuzes het college van burgemeester en wethouders heeft gemaakt bij de gladheidsbestrijding. In buurgemeente Utrecht was het volgens de partij veel beter geregeld.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht