Volledig scherm
In februari van dit jaar werd gedemonstreerd tegen de verkeersmaatregelen in Zeist. © Marnix Schmidt

PvdA: ‘Korte Steynlaan in Zeist moet weer tweerichtingsverkeer worden’

De PvdA in de gemeenteraad van Zeist doet vandaag een poging de Korte Steynlaan in het centrum van Zeist weer in twee richtingen open te stellen voor auto’s. Sinds eind januari is de Korte Steynlaan voor autoverkeer richting de Slotlaan afgesloten.

De invoering van eenrichtingsverkeer op de Korte Steynlaan is een van de verkeersmaatregelen die eerder dit jaar in het centrum van Zeist werden genomen. Bewoners en ondernemers hebben veel kritiek op de maatregelen. De gedeeltelijke afsluiting van de Korte Steynlaan is volgens hen een van de grootste knelpunten.

De PvdA deelt de kritiek en vraagt het college van burgemeester en wethouders de Korte Steynlaan op korte termijn weer tweerichtingsverkeer te maken. Vandaag tijdens een vergadering van de gemeenteraad moet blijken of er voldoende steun is voor dit voorstel van de oppositiepartij. 

Het college van burgemeester en wethouders liet eerder weten de verkeersmaatregelen dit najaar te willen evalueren. Ondanks een stortvloed aan reacties zag het college geen redenen nu al met grote aanpassingen te komen.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht