Volledig scherm
De drinkwaterkranen bij Central Park stonden droog. © Koen Laureij

PvdA Utrecht: festivals moeten verplicht zorgen voor gratis water

UpdateDe PvdA in Utrecht wil dat water op alle festivals gratis wordt verstrekt. De partij vindt dat geen luxe, maar noodzaak en wil dat het college maatregelen neemt. Ook stelt de partij dat 'zeker bij hoge temperaturen altijd duidelijk moet zijn waar bezoekers water kunnen krijgen.'

Afgelopen weekend waren er veel klachten over verschillende festivals, waar een gebrek was aan drinkwater. D66 Nieuwegein stelt vragen over de falende watervoorziening op het muziekfestival Central Park bij Down Under. De partij betreurt het dat er weer problemen zijn geweest met het water. Hoewel de locatie in Houten ligt, wil D66 Nieuwegein weten wie er verantwoordelijk is en of de problemen voorkomen hadden kunnen worden.

Verantwoordelijk

Officieel ligt het muziekterrein op Houtens grondgebied. D66 Nieuwegein weet dat. „Het is ons bekend dat de gemeente Houten de vergunningverlener is, het festival vond formeel op Houtens grondgebied plaats”, aldus D66-fractievoorzitter Tom Verhoeve. „In de communicatie en daardoor de beleving van mensen worden Down Under en Central Park echter aan Nieuwegein verbonden. Daarom is het belangrijk om te weten wie waarvoor verantwoordelijk is en of deze problemen voorkomen hadden kunnen worden.”

Festivalgangers betaalden voor een flesje water zes euro. Die flesjes konden worden bijgevuld. Bij de tappunten was het erg druk. Het vullen van een flesje duurde ongeveer acht minuten door de lage waterdruk.

D66 wil weten wat de rol van de gemeente Nieuwegein is geweest. En ook wil de partij weten of Nieuwegein, Houten of de brandweer tijdens het festival contact gehad heeft met de organisatie over de signalen over het watertekort.

Volledig scherm
Down Under Central Park. © AD

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht