Volledig scherm
Het ongeluk gebeurde zondagmiddag op de kruising van de ‘s-Gravenhoutseweg en de Graaf Florisweg in Nieuwegein. © Koen Laureij

PvdA vraagt opnieuw aandacht voor maximumsnelheid in Nieuwegein

De Partij van de Arbeid in Nieuwegein brengt opnieuw de schriftelijke vragen onder de aandacht die zij anderhalf jaar geleden stelde over de veiligheid op de Plettenburgerbaan. Aanleiding is het dodelijk ongeval van zondagmiddag op de 's Gravenhoutseweg, in het verlengde van de Plettenburgerbaan.

In augustus 2017 vroegen de sociaaldemocraten naar aanleiding van een ongeval op de kruising Plettenburgerbaan/'s Gravenhoutseweg  om verlaging van de maximumsnelheid op deze doorgaande route. Daar mag nu 70 kilometer per uur gereden worden. 

Zondagmiddag botsten op de kruising 's Gravenhoutseweg/Graaf Florisweg twee auto's op elkaar. De bestuurder op de Graaf Florisweg  zou hebben gedronken en vermoedelijk te hard gereden. Een jongetje van 8 jaar in de andere auto raakte zwaargewond en overleed gisteren.  

Destijds hield het college de boot af voor het verlagen van de maximumsnelheid. Het antwoordde dat onvoldoende duidelijk was welke rol de snelheid speelde bij het ongeluk dat aanleiding vormde voor de vragen. Daarnaast gaven burgemeester en wethouders aan dat voor het verlagen van de maximumsnelheid meer nodig is dan het aanpassen van wat borden.

Statistieken

PvdA-raadslid Emiel Holtermann wil nu weten of inmiddels meer statistieken bekend zijn en vraagt zich af of er niet een meer samenhangende aanpak moet komen voor de verkeersveiligheid op de brede ontsluitingswegen van Nieuwegein. In Utrecht is op bijna al dit soort wegen de maximumsnelheid de afgelopen jaren verlaagd naar 50 kilometer per uur.

Verkeerswethouder Ellie Eggengoor (VVD) wilde alleen met een schriftelijk statement  reageren waarin ze aangeeft dat het college begaan is met de familie die het ongeluk is overkomen. ‘De kruising Graaf Florisweg/‘s Gravenhoutseweg is een overzichtelijk kruispunt. Het politieonderzoek naar de oorzaak van dit ongeluk loopt nog, daar kunnen we niet op vooruitlopen.’

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip, opmerking, foto of video? Stuur ze ons door op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht