Volledig scherm
De intocht van Sinterklaas in Maarssen in 2016 met traditionele zwarte pieten. © Marnix Schmidt

PVV wil landelijke intocht Sinterklaas naar Stichtse Vecht halen

De PVV in Stichtse Vecht pleit ervoor de landelijke Sinterklaasintocht naar de gemeente te halen.

De eenmansfractie ziet ‘de jaarlijkse viering van Sinterklaas met zijn Zwarte Pieten’ als ‘een van de belangrijkste uitingen van ons culturele erfgoed’. Daarbij wordt verwezen naar een algemene afspraak in Stichtse Vecht om zorg te dragen voor cultureel erfgoed.

De PVV vraagt het college van burgemeester en wethouders om moeite te doen de intocht in Stichtse Vecht mogelijk te maken. De ligging van Maarssen en Breukelen aan de rivier de Vecht biedt de mogelijkheid voor de aankomst van Sinterklaas met de boot. Fractievoorzitter Wim Ubaghs oppert om gebruik te maken van het zeilschip Statenjacht De Utrecht, dat eigendom is van de provincie. 

Het voorstel komt volgende week dinsdag aan de orde tijdens gemeenteraadsvergadering over de behandeling van de begroting 2019. De gemeente Stichtse Vecht heeft in het verleden geen interesse getoond in de organisatie van het evenement. De kans lijkt klein dat de politiek het idee van de PVV omarmt, want fractievoorzitter Wim Ubaghs stelt voor de kosten te dekken uit budget voor duurzaamheid. Een politieke meerderheid vindt duurzaamheid juist belangrijk.  

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht