Een elektrische fiets.
Volledig scherm
Een elektrische fiets. © ANP

Racefietser reed diverse keren met opzet e-bikers tegen de vlakte

In Zeist is een 29-jarige man aangehouden die de afgelopen maanden bewust meerdere mensen op elektrische fietsen heeft aangereden. De man, die zelf op een racefiets reed, reed na de aanrijdingen door zonder zich bekend te maken of zich over zijn slachtoffers te bekommeren. De politie zoekt uit of het hier om een ‘e-bikehater’ gaat.

De verdachte, een man uit Leersum, kwam in beeld nadat hij een 53-jarige man uit Driebergen had aangereden. Dit gebeurde op de 21 mei op de Arnhemse Bovenweg. Het slachtoffer reed op dat moment op een elektrische fiets, toen hij door de 29-jarige verdachte werd aangereden. Het slachtoffer kwam hard ten val en brak een sleutelbeen, een ambulance bracht hem naar het ziekenhuis. De dader was na de aanrijding doorgereden en spoorloos verdwenen. 

Het 53-jarige slachtoffer gaf de politie het signalement door van een licht getinte man met lang haar op een racefiets. De politie begon daarna een onderzoek. Al snel kon de 29-jarige man uit Leersum worden aangehouden op verdenking van zware mishandeling.

Tijdens het politieonderzoek bleek spoedig dat de aanrijding van op de Arnhemse Bovenweg mogelijk niet het enige incident was dat de verdachte heeft veroorzaakt: de politie verdenkt hem ervan dat hij mogelijk nog drie tot vijf e-bikers bewust heeft aangereden en daarna is doorgereden. De politie laat weten dat ze op dit moment uitzoeken wat het motief van de man is en of het hier gaat om een ‘e-bikehater’. Ze roepen getuigen en andere slachtoffers die in omgeving Zeist zijn aangereden op zich te melden. 

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Ben of ken jij iemand die door deze man is aangereden? Laat het ons weten op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht