Ramkraak bij juwelier in centrum van Utrecht

videoBij juwelier Schaap en Citroen aan de Steenweg middenin het centrum van Utrecht is een ramkraak gepleegd. In de nacht van zondag op maandag sloegen criminelen rond 04.30 uur uur toe.

Met een auto ramden de daders de gevel van het pand. Hoewel de schade van buitenaf groot lijkt, hebben zij vermoedelijk de winkel door de aanwezigheid van een dubbele pui met rolluik niet kunnen betreden. Wel is uit voorzorg door een expert onderzoek gedaan naar de mogelijke aanwezigheid van explosieven rond de getroffen winkel. 

Explosieven

De vrees bestond dat explosief materiaal was achtergebleven rond de auto, waarmee de daders binnen wilden komen. Vanwege mogelijk ontploffingsgevaar is daarom extra onderzoek gedaan rond de winkel. Explosieven werden hierbij niet aangetroffen. 

De voor het rammen van de pui gebruikte auto met gestolen kentekenplaten, is na de daad onder het rolluik achtergelaten door de criminelen. De verdachten zijn na de ramkraak per auto gevlucht. Vermoedelijk per Audi, zo meldt de politie. Die roept ook op mensen die beelden hebben van de ramkraak, die te delen.

De omgeving van de winkel werd ruim afgezet. Maar van ontruiming van woningen in de omgeving is geen sprake geweest. Over eventueel aangehouden verdachten en een mogelijke buit na de ramkraak is nog niets bekend.  De auto is meegenomen voor sporenonderzoek.

Onderzoek rond de auto na de ramkraak op de Steenweg in Utrecht.
Volledig scherm
Onderzoek rond de auto na de ramkraak op de Steenweg in Utrecht. © Michiel van Beers

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht