Bewoners van een woning aan de Achtersloot in IJsselstein schrokken vanochtend wakker en zagen een Range Rover in de sloot liggen.
Volledig scherm
Bewoners van een woning aan de Achtersloot in IJsselstein schrokken vanochtend wakker en zagen een Range Rover in de sloot liggen. © 112MediaUtrecht

Range Rover van 130.000 euro belandt in sloot voor woonhuis in IJsselstein

Dat was even schrikken voor de bewoners van een woonhuis aan de Achtersloot in IJsselstein. Rond 05.00 uur vanochtend knalde een Range Rover tegen een bruggetje en belandde vervolgens in de sloot voor hun woning. Zij alarmeerden de hulpdiensten.

De bestuurder van de dure Range Rover Velar, ter waarde van 130.000 euro, is vermoedelijk de macht over het stuur verloren en tegen het bruggetje dat naar het woonhuis toe loopt geknald. Door de klap brak het hekwerk van het bruggetje af. De Range Rover belandde in het slootje voor de woning. 

Door de klap schrokken de bewoners van het huis wakker en alarmeerden direct de hulpdiensten. Ook een duikteam van de brandweer werd opgeroepen. De opgeroepen brandweer hoefde uiteindelijk niet in actie te komen. Hoe het met de bestuurder gaat is onbekend.

Schade

De auto liep bij ongeluk flinke schade op. Er waren twee bergers voor nodig om de zware auto uit het slootje te trekken. De Kerspellaan werd daar tijdelijk voor afgesloten. 

Een berger heeft de auto uit de sloot getrokken met een kraan. Hoeveel mensen in de auto zaten is onbekend. De agenten ter plaatse konden niks zeggen of de inzittende(n) letsel hebben opgelopen en wat de oorzaak was.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht