Volledig scherm
PREMIUM
Saïd Razzouki (l) en Ridouan Taghi. © Opsporing Verzocht

Recherchebaas: ‘We pakken topcriminelen Taghi en Razzouki op, vroeg of laat’

Het is een kwestie van tijd voordat de twee meestgezochte criminelen van Nederland, Saïd Razzouki en Ridouan Taghi, worden gepakt. Dat zegt de recherchechef van de politie Midden-Nederland, Johan van Hartskamp. 

Ondanks dat ze op de vlucht zijn, staan de twee criminelen, Taghi uit Vianen en Razzouki uit Utrecht, deze week terecht tijdens het Marengo-proces bij de rechtbank op Schiphol. De twee worden verdacht van vijf moorden, drie mislukte moordpogingen en het voorbereiden van drie moordpogingen. ,,Maar geloof me, we pakken ze”, zegt Van Hartskamp. ,,Is het niet morgen dan wel over drie jaar.”

 1. De hits Never Alone en Dreams werden door deze broers bedacht op een zolderkamertje in Zuilen
  PREMIUM
  2brothersonthe4thfloor

  De hits Never Alone en Dreams werden door deze broers bedacht in een flatje in Zuilen

  Met Never Alone en Dreams bestormden de Utrechtse broertjes Bobby en Martin Boer uit Zuilen 25 jaar geleden wereldwijd de hitlijsten. Het sprookje begon op de vierde verdieping van een portiekflat aan de Boelesteinlaan bij moeder thuis. Daar knutselden Bobby en Martin dag en nacht aan muziek. Plakken en knippen, net zo lang tot het lekker klonk. Een kwart eeuw later worden de 2 Brothers on the 4th Floor, met ruim 20 miljoen verkochte platen, maandelijks nog 500.000 keer via Spotify gedraaid. De act staat weer wekelijks op festivals. ,,Het sprookje gaat door.’’
 2. Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?
  Agenda

  Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

  De lichtshow Keys of Light, waarbij lichtprojecties bewegen op de muziek van een speciale piano, gaat vanavond om 21.00 uur in première. Zo weet de volledig ingepakte Domtoren dagelijks tot en met 21 december toch nog de aandacht te trekken. Verschillende bekende pianisten zullen de piano komen bespelen om daarmee lichtprojecties op de stijgers te creëren. En op 22 november zullen duizenden recreatielopers de verlichte Domtoren passeren als onderdeel van een hardlooproute door het centrum van de stad.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht