Volledig scherm
© AD

Rechercheurs 'serieverkrachter' niet gehoord

Rechercheurs in de zaak van de vermeende serieverkrachter Gerard T. hoeven niet te worden gehoord. Dat heeft de rechtbank in Utrecht beslist, nadat de advocaat van T. hierom had gevraagd.

Volgens de rechtbank is er geen reden om te twijfelen aan de bevoegdheid en deskundigheid van de rechercheurs. Ook bestaat er geen twijfel over de inhoud van de processen-verbaal die de politiemensen hadden opgesteld in de zaak. Ze hoeven daar dus niet over te worden gehoord.

T. wordt vervolgd voor vier verkrachtingen, maar het Openbaar Ministerie (OM) vermoedt dat hij voor meer zaken verantwoordelijk is. Het OM heeft laten weten dat gedurende enkele weken een informant is ingezet om T. te laten praten. Wat de inzet van de undercoveragent heeft opgeleverd is niet bekendgemaakt, maar het heeft niet geleid tot extra aanklachten tegen T.

De inzet van een undercoveragent in zedenzaken is zeer zeldzaam. Omdat het om een zeer ernstige zaak gaat, is er volgens het OM voor gekozen om het dit keer wel te doen. ,,We willen geen middel onbenut laten'', aldus een woordvoerster.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht