Najim el Houati
Volledig scherm
Najim el Houati © Marnix Schmidt

Rechtszaak El Houati sleept zich voort

Het gaat nog zeker een half jaar duren voordat voormalig Magreb’90-voorzitter Najim el Houati in Marokko gehoord kan worden als getuige in de rechtszaak tegen zijn vrouw in Utrecht. Wel zal het volgens zijn advocaat snel duidelijk zijn of El Houati in Marokko vervolgd wordt voor internationale drugshandel.

 1. Stomverbaasde reacties op verklaring VVD over ‘geheime’ vertrekdeal: ‘Ze proberen geschiedenis te herschrijven’
  PREMIUM

  Stomver­baas­de reacties op verklaring VVD over ‘geheime’ vertrek­deal: ‘Ze proberen geschiede­nis te herschrij­ven’

  Vrijwel niemand in de Biltse gemeenteraad gelooft het verhaal van VVD-fractievoorzitter Henric de Jong Schouwenburg, die gisteren in het AD verklaarde dat er helemaal geen geheime afspraak bestaat rond het vertrek van VVD-wethouder André Landwehr. ,,Bijna iedere fractievoorzitter heeft vorige week een telefoontje of sms’je gehad van Henric waaruit het tegendeel bleek. De VVD liegt en probeert de geschiedenis te herschrijven.”
 2. 
Moet je een psychisch probleem melden op werk? ‘Nog altijd risico dat je je baan verliest’
  PREMIUM
  interview

  Moet je een psychisch probleem melden op werk? ‘Nog altijd risico dat je je baan verliest’

  Burn-out, depressie, angst of een ander mentaal probleem: 43 procent van de Nederlanders heeft er ooit in zijn of haar leven mee te maken. Maar werkgevers zien het aannemen van mensen die mentale klachten hebben of hebben gehad als een risico. Ten onrechte, stelt hoogleraar Evelien Brouwer. Zij bestudeert hoe werkenden met mentale klachten wél een eerlijke kans op de arbeidsmarkt kunnen krijgen.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht