Volledig scherm

Regiotaxi nog steeds onbetrouwbaar, klanten snakken naar komende zondag

UpdateDe kwaliteit van de regiotaxi in Utrecht en Maarssen is ook de eerste maanden van dit jaar niet verbeterd. Klanten snakken naar komende zondag, als een ander bedrijf het vervoer overneemt. 

Om half vijf ’s middags stond ze donderdag al op de regiotaxi te wachten, om half negen ’s avonds was ze pas thuis. De Utrechtse Maria Maassen (62) kan er nog steeds niet over uit. ,,Een ritje vanuit het centrum naar Overvecht, hoe moeilijk kan het zijn?’’

Quote

Je kan er niet van op aan. Terwijl ik er heel afhanke­lijk van ben.

Maria Maassen (62)

Te moeilijk voor de huidige aanbieder van Regiotaxi, stelt Maassen die vanwege een lichamelijke beperking niet zelfstandig kan reizen. ,,Het was de laatste jaren al niet best gesteld, maar de laatste weken maakt de vervoerder er echt een potje van. Ze houden zich bijna nooit meer aan de afspraak. Vaak komt de taxi veel te laat. En laatst belden ze dat de chauffeur enorme vertraging had. Stond ie tien minuten later alsnog op de stoep. Je kan er niet van op aan. Terwijl ik er heel afhankelijk van ben.’’ 

De aanbieder van Regiotaxi, De Vier Gewesten, werd eerder al door opdrachtgever de provincie Utrecht aan de kant geschoven. De provincie laat in een reactie weten dat de huidige vervoerder nog steeds niet ‘de gewenste kwaliteit’ levert. 

Startblokken

Zondag neemt de nieuwe vervoerder Willemsen de Koning de taken over. ,,Die staat in de startblokken om vanaf 1 april de streefcijfers wat betreft stiptheid en klanttevredenheid te halen’’, zo meldt een woordvoerder van de provincie. 

Bij de huidige vervoerder De Vier Gewesten was vandaag niemand bereikbaar voor een toelichting.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht