De defecte roltrap naar het Stationsplein in Utrecht aan de kant van net Moreelsepark.
Volledig scherm
De defecte roltrap naar het Stationsplein in Utrecht aan de kant van net Moreelsepark. © AD

Reizigers moeten klimmen: veel roltrappen naar station Utrecht Centraal defect

Driekwart van de roltrappen naar station Utrecht Centraal is defect. Reizigers en andere passanten moeten aan de centrumzijde vanaf Smakkelaarsveld en Moreelsepark zelf omhoog lopen naar het station. De beide roltrappen zijn defect. Ook aan de Jaarbeurszijde ligt een van de twee roltrappen er zelfs al weken uit.

Het exemplaar aan de noordkant van het Stationsplein, vanaf het Smakkelaarsveld, functioneert al enkele dagen om onduidelijke reden niet. Aan de zuidkant is wel in een oogopslag helder wat mis is. Een van de treden is in de bovenrand vastgelopen en uitgescheurd. Andere treden liggen daarachter uit het gareel. Ook op weg van het Jaarbeursplein naar het station en het Stadskantoor is een roltrap al weken buiten gebruik. Dat staat ook met stickers aangegeven.

De roltrappen vanaf het straatniveau naar het stationsniveau zijn de afgelopen jaren kwetsbaar gebleken. Aan de kant van het Jaarbeursplein moest er geregeld een monteur bij komen.

Volgens Hessel Koster van de NS, die verantwoordelijk zijn voor het onderhoud van de roltrappen, is het voor de roltrap aan het Jaarbeursplein wachten op een onderdeel. Voor het vastgelopen exemplaar vanaf het Moreelsepark hoopt hij dat het nog dit jaar, dinsdag, hersteld wordt. ,,Anders deze week.’’

,,De roltrappen zijn storingsgevoelig. Dat kun je wel zeggen. Het onderhoudsregime is al sterk verhoogd, want dit willen we niet. Gelukkig is er met liften wel overal een alternatief.’’

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip, foto of video? Stuur ze ons door op
06-52470104 of stuur een e-mail naar de redactie van AD Utrecht: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht