Ambtenaren, wethouders én een gedeputeerde in Utrecht wisten al begin 2017 dat de kans dat de planning van de Uithoflijn zou worden gehaald 'nihil' was.
Volledig scherm
Ambtenaren, wethouders én een gedeputeerde in Utrecht wisten al begin 2017 dat de kans dat de planning van de Uithoflijn zou worden gehaald 'nihil' was. © AD/MV

Rekenkamers: aansturing Uithoflijn was ronduit chaotisch

De ambtelijke en bestuurlijke aansturing van het project Uithoflijn vertoont vanaf het begin grote tekortkomingen. Dat concluderen de Rekenkamer Utrecht en de Randstedelijke Rekenkamer in een gezamenlijk uitgevoerd onderzoek. 

 1. Prenatale depressie blijft vaak onbehandeld: ‘Door de stress beviel ik van een prematuurtje’
  PREMIUM
  2

  Prenatale depressie blijft vaak onbehan­deld: ‘Door de stress beviel ik van een prematuur­tje’

  Niet elke zwangere vrouw is in blijde verwachting. Sommigen voelen zich neerslachtig of angstig, maar om hulp vragen is moeilijk. Dat kan een prenatale depressie tot gevolg hebben. ,,Het is not done om te praten over de slechte kanten van een zwangerschap”, vertelt ervaringsdeskundige Carmen Wille (31). Vroedvrouw en psychotherapeute An-Sofie Van Parys pleit voor meer bewustwording, want een prenatale depressie kan ernstige gevolgen hebben voor moeder én kind.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

 1. Samenvatting | RKC Waalwijk - FC Utrecht
  PREMIUM
  VIDEO

  Samenvat­ting | RKC Waalwijk - FC Utrecht

  6 maart
 2. Enorme schade na plofkraak in de Choorstraat
  Play

  Enorme schade na plofkraak in de Choor­straat

Utrecht