De rellen van vrijdagavond zijn het gesprek van de dag in de Utrechtse wijk Kanaleneiland. Derde van rechts, met blauw jasje, loco-burgemeester Lot van Hooijdonk.
Volledig scherm
PREMIUM
De rellen van vrijdagavond zijn het gesprek van de dag in de Utrechtse wijk Kanaleneiland. Derde van rechts, met blauw jasje, loco-burgemeester Lot van Hooijdonk. © Foto Ruud Voest

Relschoppers ‘van buiten wijk’ zorgen voor woede in Kanaleneiland: ‘Keihard aanpakken moet je ze’

Dat relschoppers hún Utrechtse wijk Kanaleneiland uitkozen voor een confrontatie met de politie, daarover zijn bewoners verontwaardigd. Zij zagen vrijdagavond honderden onbekenden in hun buurt en konden niet voorkomen dat vuurwerk en stenen rondvlogen en de inzet van de Mobiele Eenheid noodzaak was. ,,Je moet ze keihard aanpakken.”

  1. Strenger toezicht op coronaregels op straat, bij winkels en bij clubs in provincie Utrecht

    Strenger toezicht op coronare­gels op straat, bij winkels en bij clubs in provincie Utrecht

    De veiligheidsregio Utrecht (VRU) trekt de touwtjes in de strijd tegen het coronavirus strakker aan. Naast de maatregelen zoals vervroegde sluiting van de horeca en het verbieden van groepen van meer dan vijftig mensen, wordt het toezicht op straat, in parken en winkelcentra verscherpt. Ook is met studenten-, sport- en gezelligheidsverenigingen afgesproken binnen een week zelf met aanvullende regels te komen om verspreiding van het virus tegen te gaan.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht