Volledig scherm
PREMIUM
Gyrano Kerk stift de bal behendig over Heerenveen-doelman Warner Hahn heen, afgelopen zondag in Friesland. © BSR Agency

Rendement Kerk omhoog: alleen Tadic en Malen productiever dit seizoen

samenvattingWaar Gyrano Kerk (23) in het verleden wel eens een gebrek aan rendement werd verweten, meldt hij zich nu nadrukkelijk tussen de productiefste spelers van de eredivisie.

Als een volwaardige linkspoot stiftte Gyrano Kerk zondag in Heerenveen de bal met zijn mindere been achter Heerenveen-doelman Warner Hahn. De beheersing, de finesse, de rust: allemaal zijn het over de jaren genomen niet de kenmerken geweest waarmee Kerk zich onderscheidde. Net als dat rendement nooit zijn grootste kwaliteit was. Dit eredivisieseizoen zijn cijfertechnisch alleen Dusan Tadic (Ajax) en Donyell Malen (PSV) van grotere waarde voor hun ploegen: de Serviër is betrokken bij tien goals en de jonge PSV-spits bij zeven.

  1. Van heinde en ver in de rij voor de Uithoflijn: tramfanaten halen hun hart op tijdens eerste echte rit

    Van heinde en ver in de rij voor de Uithoflijn: tramfana­ten halen hun hart op tijdens eerste echte rit

    In iedere bocht langs de route staan ze. Telefoons en cameraatjes in de aanslag, erachter een gefronst gezicht dat in opperste concentratie het ultieme beeld probeert te schieten. Wie denkt dat het een bijzondere bolide is waar ze op wachten zit er ver naast: het is de eerste, met publiek gevulde Tram 22, ofwel de Uithofijn. Tientallen geïnteresseerden konden vandaag gratis een ritje meerijden.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht