Volledig scherm
Woonoord Kraaybeek in Driebergen gaat in de verkoop. © Google maps

Renovatie te duur, woonoord Kraaybeek in Driebergen gaat in de verkoop

Woonoord Kraaybeek aan de Hoofdstraat in Driebergen gaat in de verkoop. Zorgorganisatie Warande ziet geen kans het verouderde complex met 79 zelfstandige huurwoningen op te knappen.

Volgens Harry Finkenflügel van de raad van bestuur van Warande voldoet Kraaybeek niet meer aan de eisen van deze tijd. ,,Met een rollator is het al lastig bewegen in de woningen. Met een rolstoel is het helemaal onmogelijk.’’ Het fraai gelegen gebouw is ook verre van energiezuinig. Renovatie zou tussen de 5 en 6 miljoen euro kosten. ,,Dat is voor ons een te grote opgave.’’  

Ondanks dat het gebouw is verouderd, verwacht Finkenflügel wel dat er kopers zijn te vinden. Volgens hem heeft onder meer woningcorporatie Heuvelrug Wonen belangstelling getoond. Bij de verkoop is het streven dat woningen voor de sociale huurmarkt beschikbaar blijven. 

Kraaybeek is geen doorsnee wooncomplex. Het complex heeft een antroposofische inslag. Naast de zelfstandige huurwoningen kent het een ruime zaal voor gemeenschappelijke activiteiten. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht