Volledig scherm
Arjan Smit van restaurant-proeverij De Pronckheer uit Cothen. © William Hoogteyling

Restaurant De Pronckheer in Cothen stopt

Restaurant De Pronckheer in Cothen gaat stoppen. De eigenaren gaan zich vanaf volgend jaar volledig richten op hun distilleerderij, melden ze op hun website.

'Na bijna 25 succesvolle jaren in ons Streekrestaurant de Pronckheer, verleggen we begin 2018 onze koers. We gaan ons vanaf februari 2018 volledig richten op de activiteiten in Distilleerderij de Pronckheer. Op dat moment gaan we ons à la carte restaurant sluiten. Wat ooit begon vanuit passie en een zoektocht naar een goede bestemming voor overtollig fruit, is uitgegroeid tot een succesvolle distilleerderij', aldus Arjan Smit en Inge Stolk.

De eigenaren hebben besloten om zich volledig te gaan richten op innovatie, productontwikkeling en productie in de distilleerderij.  

Het restaurant is meerdere keren negatief in het nieuws gekomen omdat er muskusratten, spreeuwen en zwanen op het menu stonden. Chef-kok Arjan Smit is om het aanbieden van deze gerechten op Facebook meerdere keren met de dood bedreigd. Het leidde zelfs tot Kamervragen van de Partij voor de Dieren. Smit eiste daarop een schadevergoeding omdat hij inkomsten zou zijn misgelopen. 

Tot begin februari 2018 blijft het restaurant open.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht