Volledig scherm
PREMIUM
Bij Jeff's op de Arnhemseweg. © Saskia Berdenis van Berlekom

Restaurant Jeff's in Amersfoort: Een echte Oosterse groeibriljant

Elke week recenseert het AD een van de vele restaurants in de provincie Utrecht. Marco Bosmans beoordeelt het restaurant aan de hand van het voor-, hoofd- en nagerecht, de bediening, sfeer en prijs-kwaliteit. Deze week eet hij bij Jeff's in Amersfoort.

Voor een middelgrote stad biedt Amersfoort een verrassend breed horecapalet, de sterstatus incluis. Hoewel... Terwijl Utrecht smacht, wordt-ie in Amersfoort als een blok aan het been ervaren. Net buiten de centrumring ligt trouwens nog iets te glinsteren.

Ook typisch Amersfoort: de spreiding van de restaurants. Waar andere steden tafellakens en placemats scheiden door eetcafés en takeaways uit de binnenstad halen, is er in deze stad lekkers in alle wijken te vinden. Neem Bekenstein, waar op Arnhemseweg 30 eens Le Nez en De Zaak hun tafeltjes dekten. Daar hangt sinds 2017 de naam van Jeffrey Tan aan de gevel: Jeff's. Jeffrey zelf is inmiddels vertrokken naar Fletcher in Soest, maar 'tante' Anna neemt, achter Jeff's stijlvolle gevel, de honneurs waar.

Ondanks onze late (anonieme) reservering tafelen we vanavond eersterangs. Tafel 17 staat pontificaal voor de open keuken, zodat we chef Kenny op zijn vingers kunnen kijken. Altijd leuk voor de gast, deze horecatrend, maar geniet Kenny ook van pottenkijkers? Ogenschijnlijk niet. We gluren dan ook subtiel naar de bereiding van onze voorgerechten, onder het genot van een Verdejo (fruitige neus, zacht op de tong, lichtzoete afdronk) en afbakbrood met heerlijk jonge, Spaanse olijfolie.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht