Bij LE:EN komen Japan, China, Vietnam en India samen op een bont Aziatisch palet voor een breed Utrechts publiek.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij LE:EN komen Japan, China, Vietnam en India samen op een bont Aziatisch palet voor een breed Utrechts publiek. © Foto Ruud Voest

Restaurant LE:EN in Utrecht: Vooral het dessert is echt genieten

Gouden pollepelVijftien jaar geleden waren ze hip en happening, toen nog aan de Westerkade. En gelukkig heeft de verhuizing naar Rotsoord, in 2011, aan hip niets ingeboet, want de vreemde eend in de Utrechtse horecabijt is uniek gebleven. Benieuwd wat er in 2020 te happen(en) valt.

Begrijp me goed: ik bijt maar al te graag in vreemde eenden. Juist in Utrecht, waar dappere creatievelingen het te vaak afleggen tegen uitgekauwde ketens. Op voorhand daarom hulde aan Leonie Oostveen en Dan Knijff, die op een voormalig industrieterrein in Utrecht-Zuid buiten de lijntjes durfden te kleuren. Hier komen Japan, China, Vietnam en India samen op een bont Aziatisch palet voor een breed Utrechts publiek. Neem onze dinsdagavond: met 148 eters(!) een drukte van belang. Sorry voor het niet reserveren, maar de jonge dame weet ons gelukkig toch aan een vrij tafeltje te puzzelen.

Amper bekomen van het machtige interieur dienen zich de eerste happen aan. Een staaltje van het hippe kunnen, met allerhande Aziatische broodvarianten plus gefrituurde sprinkhanen. Hoewel insecten de wow-factor inmiddels zijn ontstegen, zijn er nog amper restaurants die ze openlijk op de kaart zetten. Stiekem wel, maar dan zijn de kriebelbeestjes bijvoorbeeld verwerkt in een hamburger.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht