Bordje op schoot rond de open haard in restaurant Moment.
Volledig scherm
PREMIUM
Bordje op schoot rond de open haard in restaurant Moment. © Foto Ruud Voest

Restaurant Moment in De Meern: Dit restaurant was een Moment van verstandsverbijstering

recensieElke week recenseert het AD Utrechts Nieuwsblad een van de vele restaurants in de provincie Utrecht. Marco Bosmans beoordeelt het restaurant aan de hand van het voor-, hoofd- en nagerecht, de bediening, sfeer en prijs-kwaliteit. Deze week eet hij bij Moment in Utrecht.

Moment, Utrecht
Voorgerecht:7
Hoofdgerecht:4
Nagerecht:6
Bediening:7
Sfeer:6
Prijs-kwaliteit (telt dubbel):5
Eindcijfer:5,7

Zandweg 103 in De Meern, de navigator wist zich de route zowaar nog te herinneren. Proefden we toen van de eighties bistro Grill & Stoof, nu waren we nieuwsgierig naar de grillen van Michael Man en Tanja Trinh.

Het boerenbruin is ingewisseld voor de moderne tweetoon grijs-wit, met behoud van de curieuze chambre séparée in een voormalige kast. Spijtig genoeg ging het pimpen wel ten koste van de sfeer, want Moment komt nu wat klinisch over. Het heeft iets van een zaaltje, waar, door de slechte akoestiek en met slechts twee tafeltjes bezet, als vanzelf een fluistertoon wordt ingezet. Ik laat mijn tafeltje nog even aan me voorbijgaan en verkies een haardzitje, in afwachting van mijn tafelgast.

Gastvrouw Tanja toont zich ondertussen van haar dienende kant met de levering van mijn pinot grigio en een schaaltje knabbels van het huis. Ook het brood, dat iets later verschijnt, staat op kaart noch rekening. Attent. Onverhoopt krijg ik conversaties mee van de bezette tafeltjes. Zo gaan de dames bij het raam gelijk op: twee keer uiensoep, twee keer hamburger. Twee oudere heren in de hoek bediscussiëren ondertussen de verdwenen rookruimte en laten de gastvrouw biefstuk en kippendijen noteren. Tanja knikt en lacht. Waar de recensie blijft? Het is uitstel van executie, in alle eerlijkheid. Maar nu ook mee-eter Marcel zijn file is ontvlucht en De Meern heeft bereikt, is het Moment daar.

De tekst gaat door onder de cijfers.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht