Volledig scherm
PREMIUM
't Parkhuys is vooral een lunchroom. ’s Avonds is de keus beperkt. © Foto Ruud Voest

Restaurant ’t Parkhuys in Utrecht: eten met de stofzuiger op de achtergrond

Gouden PollepelElke week recenseert het AD een van de vele restaurants in de provincie Utrecht. Marco Bosmans beoordeelt het restaurant aan de hand van het voor-, hoofd- en nagerecht, de bediening, sfeer en prijs-kwaliteit. Deze week eet hij bij ’t Parkhuys in Utrecht.

Dineren op de boulevard of een tafeltje voor twee op een eiland? Het is een gedroomde openingszin, maar de praktijk toont allesbehalve romantiek. Welkom op Woonboulevard Kanaleneiland, waar de baat voor de kost uitgaat.

Het spreekt vanzelf dat Pronto, Rivièra en Leen de hoofdrollen spelen in ’s lands bekendste woonwijk. Maar waar geshopt wordt, moet ook gehapt kunnen worden. En dat lukt! De genoemde ‘woonhuizen’ omringen een minipark waar Said Ahmadi uitgeputte boulevardslenteraars al enkele jaren laaft en voedt in zijn glazen horecapaleisje. Aan pannenkoeken, pistoletten en panini derhalve geen gebrek in ’t Parkhuys. Het is de dagelijkse kost op de geplastificeerde menuklapkaart van het restaurant. Tijdens de avonduren is de keuze echter beperkt.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht