Foto links: de brand bij restaurant Vroeg in Bunnik. Foto rechts: bezoekers staan voor een dichte deur.
Volledig scherm
Foto links: de brand bij restaurant Vroeg in Bunnik. Foto rechts: bezoekers staan voor een dichte deur. © Koen Laureij/Nils de Kruijff

Restaurant Vroeg in Bunnik blijft na brand tot november dicht; bakkerij gaat weer open

Restaurant Vroeg in Bunnik, waar vorige maand brand uitbrak, blijft waarschijnlijk tot november gesloten. De bakkerswinkel, met het vermaarde desembrood en de patisserie, gaat volgende week weer open.

Op 12 mei, Moederdag, werd Vroeg tijdens lunchtijd getroffen door brand. Onderzoek heeft inmiddels uitgewezen dat kortsluiting de oorzaak was. De schade aan de monumentale boerderij is groot. De ontruiming van de zaak, die ten tijde van de brand vol met gasten zat, verliep zonder problemen en niemand raakte gewond. 

Restaurantmanager Thijs Sicking is trots op het personeel, dat die dag aanwezig was. ,,Ze hebben goed gehandeld en voor de gasten gezorgd. Er is ook nog veel gered. De chefs namen hun receptenmappen mee en onze bakker Anna bracht het moederdesem naar buiten.’’ Dat moederdesem is het gist dat Vroeg al tien jaar gebruikt om het brood te bakken dat inmiddels een begrip is in de wijde omtrek. 

Tijdelijk elders aan het werk

Quote

Een van onze chefs loopt nu stage in een slagerij

restaurantmanager Thijs Sicking

Inmiddels wordt hard gewerkt aan de de wederopbouw van Vroeg. Dat geldt niet alleen voor de boerderij, maar ook voor het personeel. ,,We hebben met al onze tachtig medewerkers persoonlijk gesproken over wat ze willen doen nu Vroeg dicht is’’, vertelt Sicking. ,,Wil je tijdelijk ergens anders werken? Wat heb je altijd willen leren? Een van onze chefs loopt nu stage in een slagerij, we hebben iemand ondergebracht bij het restaurant van Kameryck en ik ben op dit moment in gesprek met de Hotels van Oranje. We zijn blij dat we collega-bedrijven kunnen helpen met onze mankracht en voor ons is dit een manier om iedereen te inspireren en te motiveren. We maken gebruik van de omstandigheden.’’

Tot de heropening is Vroeg iedere week te vinden op boerenmarkten en streekmarkten met de verkoop van onder meer aardbeienkoeken en pure chocolade en cranberry. De Kleine Boerderij is het huis vlak naast de boerderij waar de brand woedde. Hier opent op 29 juni een bakkerswinkel waar het vertrouwde brood en de patisserie weer te koop is. Het brood wordt gebakken in een bakkerij in Houten. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht