Op 12 mei begon de brand met veel rookontwikkeling, maar even later sloegen de vlammen uit het dak.
Volledig scherm
Op 12 mei begon de brand met veel rookontwikkeling, maar even later sloegen de vlammen uit het dak. © Koen Laureij

Restaurant Vroeg weer open na brand, mét een fors groter parkeerterrein

VIDEODe parkeerproblemen bij restaurant Vroeg aan de Achterdijk in Bunnik moeten tot het verleden behoren als het restaurant komende zaterdag de deuren weer opent, na verbouwing van een half jaar. Het restaurant werd op 12 mei van dit jaar getroffen door een brand en moest toen noodgedwongen de deuren sluiten.

Gelijktijdig met de verbouwing is de directe omgeving onder handen genomen. Het restaurant is nu voorzien van een groter parkeerterrein. Waar voor de sluiting maximaal 35 auto’s konden parkeren, is er nu plaats voor 120 auto’s. Dat moet parkeeroverlast op de Achterdijk voorkomen. Ook is er een nieuw terras en een tuin aangelegd.

Eigenaar Hans Kempers zegt dat de oorzaak van de brand, die begon op de verdieping boven de keuken, nooit is achterhaald. Kempers maakte van de nood een deugd en heeft het interieur van het restaurant volledig vernieuwd.

Er werd niet alleen verbouwd, het personeel heeft de afgelopen maanden ook hard gewerkt aan de eigen ontwikkeling. Volgens Kempers hebben de bakkers en een van de chefs diverse stages gelopen en hebben enkele medewerkers op een wijngaard diverse wijncertificaten gehaald om de wijnkennis te vergroten.

Hieronder een video van de brand op 12 mei.

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip, opmerking, foto of video? Stuur ze ons door op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht