Samen met kinderen van BSO Het Fort van Ludens en medewerkers van ZOMO dagbesteding gaf wethouder Eerenberg het startschot.
Volledig scherm
Samen met kinderen van BSO Het Fort van Ludens en medewerkers van ZOMO dagbesteding gaf wethouder Eerenberg het startschot. © Gemeente Utrecht

Restauratie van eeuwenoude waterlinie forten de Vier Lunetten begonnen

Tussen de wijk Lunetten en Stadion Galgenwaard liggen vier 200 jaar oude lunetten. Kleine forten die deel uitmaken van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en op de Unesco Werelderfgoed lijst staan. Maandagmiddag zijn de restauratie- en herstelwerkzaamheden van de Vier Lunetten van start gegaan.

  1. De Rietveldstoel die in een kringloop voor een tientje op de kop werd getikt, staat symbool voor hoop
    PREMIUM

    De Rietveld­stoel die in een kringloop voor een tientje op de kop werd getikt, staat symbool voor hoop

    In het Centraal Museum is zondag eenmalig een stoel te zien die mijn voormalig wijkgenootje Gerrit Rietveld heeft ontworpen. Dat is op zich niet zo heel bijzonder, want het museum beschikt over een flinke Rietveldcollectie, waaronder genoeg stoelen, tafels en kastjes om een showroom op de meubelboulevard in Kanaleneiland mee te vullen. Maar dit stuk is uitzonderlijk omdat iemand het in de kringloopwinkel ooit voor een tientje op de kop heeft getikt.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht