Volledig scherm
De regenboogvlag © Robin Utrecht

Rhenen hangt regenboogvlag dit jaar wél uit op Coming Out Dag

Rhenen heeft zich aangesloten bij het groeiende rijtje gemeenten die de vlag hijsen op 11 oktober, als belangenvereniging COC Midden-Nederland de Coming Out Dag 2017 viert. Daarmee komt het totaal op 27 gemeenten. Vorig jaar hesen 26 gemeenten in de provincie de regenboogvlag als steunbetuiging. 

Op Coming Out Dag vraagt het COC aandacht voor mensen die uitkomen voor hun seksuele geaardheid of genderidentiteit. Simon Timmerman, vicevoorzitter van COC Midden-Nederland is blij met de groeiende steun: „We kijken uit naar wederom een zeer kleurrijke Coming Out Dag. Ik ben ontzettend blij dat zoveel gemeenten ook dit jaar weer kiezen voor een duidelijke boodschap aan hun inwoners met het hijsen van de regenboogvlag.”

In Utrecht en Nieuwegein worden speciale activiteiten georganiseerd tijdens de Coming Out Dag. COC Midden-Nederland hoopt ook de politieke partijen te bereiken met de actie. Volgend jaar zijn er gemeenteraadsverkiezingen. De belangenvereniging hoopt dat de partijen in de verkiezingsprogramma's speciaal aandacht geven aan de LHBTI (lesbische, homo, biseksuele, transgender, intersekse) inwoners van de diverse gemeenten.

De Utrechtse gemeenten waar de regenboogvlag gehesen wordt zijn: Amersfoort, Baarn, Bunnik, De Bilt, De Ronde Venen, Houten, IJsselstein, Leusden, Nieuwegein, Rhenen, Stichtse Vecht, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal, Vianen, Wijk bij Duurstede, Woerden, Zeist, Blaricum, Gooise Meren, Hilversum, Huizen, Laren, Weesp, Wijdemeren, Culemborg en Nijkerk. 

De gemeenten Bunschoten, Eemnes, Lopik, Montfoort, Oudewater, Renswoude, Soest, Woudenberg en Scherpenzeel zullen op 11 oktober geen regenboogvlag hijsen.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit jouw regio? Schrijf je hier in

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht