Volledig scherm
© ANP

Rhenenaar zonder rijbewijs en onder invloed van drank en drugs van weg geplukt

Hij mocht allang niet meer achter het stuur kruipen, maar deed dat toch; volgens de politie onder invloed van alcohol en twee soorten drugs. Agenten plukten de 30-jarige inwoner van Rhenen gistermiddag  in Veenendaal van de weg.

Een wijkagent zag hem rijden op de Wolweg in Veenendaal en hield hem aan. ,,De verdachte bleek naast alcohol ook onder invloed van minimaal twee soorten harddrugs. Door een arts is bloed afgenomen welke naar het NFI wordt opgestuurd. De uitslag hiervan laat nog even op zich wachten”, aldus de politie op Facebook.

De Rhenenaar had geen rijbewijs meer omdat dat eerder al ongeldig was verklaard vanwege rijden onder invloed. De politie schrijft: ,,Omdat de bestuurder hardleers is hebben wij de auto in beslag genomen. In de auto werden nog diverse hoeveelheden harddrugs aangetroffen. Deze worden uiteraard vernietigd. De verdachte krijgt naast een flinke straf hulp aangeboden om herhaling te voorkomen. Dit soort bestuurders willen we echt niet op de weg!”

De Rhenenaar was volgens de politie vorige week ook al in Wageningen aangehouden voor het rijden met een ongeldig rijbewijs en hij bleek toen ook nog eens onder invloed van alcohol.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht