Volledig scherm
© ANP

Rhenense tantratherapeut opgepakt voor seksueel misbruik

UpdateEen 53-jarige tantratherapeut uit Rhenen is vandaag door de politie aangehouden op verdenking van seksueel misbruik. Tantratherapie is therapie waarbij een verbinding wordt gemaakt tussen spiritualiteit en seksualiteit. Vier vrouwen hebben aangifte gedaan tegen de man.

De man gaf volgens zijn website onder meer workshops waarbij zowel hij als de cliënt naakt waren. Daarbij lijkt hij echter verder te zijn gegaan dan de deelnemers wilden. Het misbruik zou hebben plaatsvonden tussen januari 2013 en begin 2017. De man wordt er van verdacht in die periode ongewenste seksuele handelingen te hebben uitgevoerd tijdens de sessies. De aangiften werden pas eind 2017 gedaan.

Eerlijk

Dat de man wat verder gaat dan de meeste therapeuten, daar is hij zelf ook eerlijk over. Op zijn website vertellen ‘deelnemers’ hoe de therapeut hen aanraakte terwijl ze naakt waren. Op deze manier zou de man blokkades verwijderen. 

Bij een workshop die de man uit Rhenen in 2016 mede organiseerde, stond al in de aankondiging dat onder meer de ‘yoni (vagina), lingham (fallus) en anus’ zouden worden aangeraakt bij de behandeling. Die eerste twee woorden zijn woorden uit het hindoeïsme.

Agenten hebben dinsdag de woning van de man na zijn arrestatie doorzocht. Aan de aangevers is slachtofferhulp aangeboden.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht