Culemborg Stadsdichter Ria van Koppen dacht: ‘Laat ik eens proberen of ik het nog kan'.
Volledig scherm
PREMIUM
Culemborg Stadsdichter Ria van Koppen dacht: ‘Laat ik eens proberen of ik het nog kan'. © William Hoogteyling

Ria van Koppen woont nog maar nét in Culemborg en is nu al stadsdichter

Een typisch gevalletje ‘veni, vidi, vici’ - ik kwam, ik zag, ik overwon. Docent klassieke talen Ria van Koppen-Post woont nog maar net in Culemborg, of ze is al gebombardeerd tot stadsdichter. In een nek-aan-nekrace liet ze de twee andere genomineerden achter zich. Gedurende dit hele jaar voorziet Van Koppen gevraagd en ongevraagd lokale gebeurtenissen van een poëtisch commentaar.

Laat ik eens proberen of ik het nog kan. Dat dacht Ria van Koppen (39) toen ze een herhaalde oproep zag aan Culemborgers met een poëtische inslag om zich aan te melden. Cultuurclub De Roos van Culemborg, die ruim vijf jaar actief is en waarbij poëzie de rode draad vormt bij de activiteiten, zocht samen met de gemeente naar een nieuwe stadsdichter. 

  1. ‘Machogedrag islamitische cultuur zorgt voor verkeersproblemen op Utrechtse Kanaalstraat’
    PREMIUM

    ‘Machoge­drag islamiti­sche cultuur zorgt voor verkeers­pro­ble­men op Utrechtse Kanaal­straat’

    De verkeersproblemen rond de Kanaalstraat in de Utrechtse wijk Lombok zijn grotendeels toe te rekenen aan het machogedrag van jonge mannen met een niet-westerse migratieachtergrond. Dat stellen drie wijkexperts in een onderzoek dat in opdracht van de gemeente Utrecht is uitgevoerd. Het college van b en w, dat hiervan op de hoogte is gesteld, benadrukt juist dat óók uit het onderzoek blijkt dat bewoners de verkeersveiligheid in de wijk een ‘kleine voldoende’ geven.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht