Volledig scherm
Moeder Alie Mesu, hier op archiefbeeld, met een portret van haar vermoorde zoon Richard Houtveen en met urn op schoot. © Marnix Schmidt

Richard Houtveen wellicht doelbewust neergestoken na WK-finale

De 25-jarige Richard Houtveen, die na de WK-finale in 2010 in Nieuwegein werd neergestoken, is wellicht doelbewust opgezocht. Dat blijkt uit nieuwe informatie.

De politie besloot onlangs de nooit opgehelderde moordzaak uit 2010 te heropenen. Tot voor kort werd er vanuit gegaan dat de 25-jarige Houtveen op 11 juli 2010 bij een ruzie met een groep jongeren dodelijk werd verwond in zijn hartstreek.

In het tv-programma Opsporing Verzocht meldde een woordvoerder van de politie vanavond dat er ‘nieuwe informatie’ beschikbaar is. Daaruit zou blijken dat Houtveen wellicht niet is neergestoken door iemand uit de groep waarmee hij ruzie had. 

Doelbewust
,,We denken nu dat de steekpartij losstaat van die ruzie,” aldus de woordvoerder. ,,En dat de dader doelbewust op Richard Houtveen is afgelopen. Reden voor ons om het onderzoek te heropenen.” Waar die nieuwe informatie uit bestaat, werd niet duidelijk.

Na de steekpartij is de dader opgegaan in de menigte. De zaak is tot op heden niet opgelost.

Problemen?
De politie wil nu weten het het leven van Houtveen er in de weken voorafgaand aan zijn dood uitzag. ,,Had hij problemen of ruzie? Het kan allemaal helpen om de zaak op te lossen.” De gouden tip wordt beloond met 20.000 euro.

In de uitzending deed ook de moeder van Houtveen een emotionele oproep. ,,Ik hoop dat er toch nog iemand is die kan helpen. En dat de zaak van m'n jochie wordt opgelost.”

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht